Dit Is Ans Braakman

Ans BraakmanIets over mezelf
"Het leven leren kennen". Dat is de rode draad in mijn leven. Als kind vatte ik dat op als studeren op de universiteit al heb ik in die tijd zeker zoveel geleerd uit de harde en zachte lessen van het "gewone leven". Ik heb een doctoraal Medische Biologie behaald met een applicatie Sociale filosofie en Ethiek en bekwaamde mij postdoctoraal als Epidemioloog. Daarna werd ik beleidsgericht onderzoeker/beleidsmedewerker.
Maar ik bleef zoekende in "hoe het moest" en liet mij scholen in zowel Organisatie Ontwikkeling en Persoonlijke Ontwikkeling. In de loop der tijd heb ik certificeringen gehaald op beide terreinen zoals Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en Kwaliteitsbeleid (INK).
Ik heb door de jaren heen o.a. gewerkt als geregistreerd Epidemioloog in de gezondheidszorg, ik heb mij gericht op Organisatieontwikkeling met Kwaliteitsbeleid en ben in 2002 mijn trainingsbureau gestart. Hiermee ben ik in diverse branches actief zowel profit als non-profit. Dit kan zijn als o.a. interim-manager, trainer of organisatieadviseur.

Steeds meer besef ik dat ik steeds minder weet en door te voelen steeds meer in de flow kom van aanvaarden en ontvangen van wat er is en vandaar uit te handelen in vrijheid en verbondenheid. Mijn passie is alles wat groeit en bloeit, zodat ik of ik nu thuis ben al wonend in de natuur, op reis ben of aan het werk ben, steeds meer mijn rust vind in wat er is. Bescheidenheid schenkt kracht en schoonheid aan mijn leven.


Eigenschappen
Ik ben betrokken, invoelend en ad rem. Ik vang en hou de aandacht om een hindernis of verandering in een zo groot mogelijke verbetering om te zetten. Ik heb een brede interesse en goed invoelend vermogen om zo een ander te laten geloven in zijn eigen potentieel, waardoor de gewenste doelen veel effectiever en efficiënter bereikt worden.
Verder heb ik een goed gevoel voor hoe verhoudingen in een organisatie liggen en weet ik veranderingen door te voeren waarbij ik mensen in hun waarde laat en veel zelfvertrouwen geef. Maar ik schroom niet om de confrontatie op te zoeken als dat nodig is.

Specialismen:

  • Ik focus me op Communicatie: het gesprek met mezelf/ jezelf en de ander/ de organisatie
  • Ik combineer persoonlijke ontwikkeling en organisatie ontwikkeling op een relevante doelgerichte wijze
  • Ik trigger onwaarheden en weet de opgekomen weerstand met integer handelen in helderheid op te lossen
  • Train, coach, adviseer, manage met passie en vanuit passie.


<< Terug naar de vorige pagina

Veranderingen beginnen allemaal met een beslissing. En één beslissing kan uw leven veranderen.